Een stofwolk aan de horizon, hij komt steeds dichterbij. Het blijken Romeinse ruiters te zijn, in volledige pantser en bewapening, met veel versieringen aan paard en ruiter. Wenner ze dichterbij komen zie je dat de ruiters zilveren gezichtsmaskers dragen, blinkend in de zon, hun gezichtsexpressie niet te zien. Angstaanjagend en spectaculair. Stichting ALA! brengt deze ruiters uit vervlogen tijden terug tot leven. Graag tonen wij de uitrusting en inzet van de Romeinse ruiterij op uw evenement. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Romeinse ruiters uit de 1e eeuw na Christus

Ruitershow
In een show van zo’n 15 tot 20 minuten presenteren de Ruiters uit het Romeinse leger hun wapens en inzet in de strijd. U maakt kennis met de verschillende wapens en hoe deze elk op hun eigen manier ingezet werden. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunnen wij shows verzorgen met 2 tot 6 ruiters. Ook werken wij graag samen met onze partner LEGIO X GEMINA om een gezamenlijke show neer te zetten waar naast de ruiters ook de infanterie uitgebreid aan bod komt. Al met al brengen wij een spraakmakende en educatieve show, waar uw bezoekers nog lang over na zullen praten.

Doorlopende presentatie
Naast de shows bieden wij u een inkijk in het leven de Romeinse ruiter. In het kamp kunnen de uitrustingstukken van dichtbij bekeken worden en geven we graag extra uitleg. Daarnaast is er in samenwerking met L.R.G.G. CORBVLO een wapenrek ontwikkeld rondom het thema ‘Ruiter in het Romeinse leger’. In een wapenrek ziet u verschillende uitrustingstukken die een Ruiter gebruikte in de strijd. Naast de verschillende wapens, toont dit rek natuurlijk ook een gereconstrueerd Romeins zadel en de nodige tuigage. Deze display is uitermate geschikt voor kleinere evenementen of binnen activiteiten die de inzet van paarden niet toelaten.

Overige mogelijkheden
Naast displays op historische evenementen zijn wij ook beschikbaar voor historische optochten en vergelijkbare activiteiten. Een leuke samenwerking is die met Stichting Romeinenfestival. In 2010 hebben zij een replica laten bouwen van een Romeinse reiswagen uit de 1e eeuw na christus. Deze reiswagen is afzonderlijk of in combinatie met onze ruiters in te zetten. Neemt u gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.